Uskrsne radionice u Hamburgu i Hannoveru

 

Učiteljice Tamara Keglević i Đurđica Erić održale su uskrsne radionice u Hannoveru i Hamburgu gdje je do izražaja došla učenička kreativnost. Učenici su, s puno ljubavi i pažnje, pisali tekst na hrvatskom jeziku pa će radovi posebno razveseliti roditelje, bake i djedove koji će na uskrsno jutro dobiti poklone ili će im uskrsne čestitke stići na kućnu adresu. Učenici su izradili uskrsne čestitke u obliku leptira i uskrsne košare. Učeničke radove možete pogledati u galeriji slika.

                                                                                             profesorica Đurđica Erić

 

Valentinovo u Lüneburgu 2018.

 

Učenici u Lüneburgu, našem novom nastavnom mjestu, obilježili su dan povodom Valentinova. Pisale su se čestitke roditeljima, obitelji i tajnim ljubavima. Zasladili smo se slatkišima kako bi sam dan postao još slađi. Ljubav smo podijeli tako što smo izgovarali lijepe riječi jedni drugima. Sjetili smo se kako je lijepo biti dio jedne priče zvane Ljubav 

                                                                                                                              učiteljica Matea Benić

Slike radionice možete pogledati u galeriji slika pod rubrikom učenički radovi.

 

Obilježen Dan sjećanja na Vukovar

 

Dana 18. studenoga na nastavnom mjestu Barmbek obilježili smo Dan sjećanja na grad herojstva, ponosa i stradanja. Učenici sedmih i osmih razreda pogledali su film o stradanju Vukovara te izradili plakate. Učenici iz Hambuga željeli su poručiti Vukovarcima da i u njihovom gradu Vukovar svijetli  i da će ostati zapisan u njihovim srcima. Više možete pogledati u galeriji slika.

                                                                                           profesorica Đurđica Erić

 

 

Kraljice i kraljevi jeseni

 

Svako godišnje doba ima svoje čari i radosti. Zašto je jesen tako posebna? Osim što znamo kakve se sve vremenske prilike izmjenjuju u to godišnje doba, naši učenici su uočili kako se priroda sprema na zimski počinak, da lišće žuti i opada, koje voće i povrće dozrijeva, kojim se jesenskim plodovima najviše radujemo, koje ptice selice lete u tople krajeve, koje će životinje prespavati zimu, kao i to da ljudi na jesen imaju puno posla kako bi se spremili za dugu hladnu zimu. Upoznali smo određene pjesnike koji su u svojim pjesmama na zanimljiv način opisali jesen. S obzirom na veliku količinu znanja o jeseni zadržavamo pravo da naše učenike proglasimo kraljicama i kraljevima jeseni.

                                                                                                             profesor Boris Čolić

 

 

Ljeto

Stiglo nam je ljeto!

Kratki rukavi, sladoledi, ljetno voće i povrće, sunce, ručnik i sandale...spremni smo za Hrvatsku i plažu! Još malo i stižu nam ljetni praznici i sve radosti koje ljeto nosi! Izradili smo plakat na temu ljeto i imali igre dramatizacije na zamišljenoj hrvatskoj ljetnoj tržnici i u slastičarnici. Više u fotogaleriji.

Friday the 21st. Joomla 2.5 Templates Designed by Joomla Templates Free. || www.hrvatska-nastava-hamburg.de was created by Denis Kirić in 2012 ||