Moja obitelj

Written by Dijana Filo

Proteklih tjedana učenici nižih razreda učili su o obitelji. Pričali su o svojim obiteljima, koga sve imaju, tko što radi i koliko tko radi, koje su njihove obaveze... Svoje priče pokušali su zapisati u obliku kratkih sastavaka. Kako su u tome uspjeli pročitajte u nastavku.

 

Ante Luka Lončar, 4. razred

Moja obitelj


U mojoj obitelji imam mamu, tatu, tri sestre i ja. Moja mama najviše radi. I tata zaradi novaca da možemo dugo živjeti i da nama dobro bude na zemlji. I ja nekad pomažem svojoj mami. A moje sestre me samo zafrkavaju i mene šminkaju. I moj tata se sa mnom zabavlja.

 

Anđelina Bokanović, 4. razred

Moja obitelj


U mojoj obitelji smo mama, brat tata i ja. Imam i dvije bake i dva djeda. U mojoj obitelji rade i mama i tata. Ja im pomažem čistiti.

 

Marin Bošnjak, 4. razred

Moja obitelj


U mojoj obitelji smo mama, tata, brat i ja. Imam dvije babe i dva djeda. Mama najviše čisti. Ja joj pomažem. I tata puno radi.

 

Melina Skoko, 4. razred

Moja obitelj


U mojoj obitelji smo mama, tata, četiri brata, dvije bake i ja. Moj tata radi najviše. Mama kod kuće čisti kuću. Ja njoj pomažem. Onda je moja mama sretna, a i moj tata isto.

 

Noa Sluga, 3. razred

Moja obitelj


U mojoj obitelji je jedan brat, mama, tata i ja, dida, baba i ujna. U mojoj obitelji najviše rade mama i tata. Ja pomažem mami kad čisti prozore. Ja i puno čitam.

 

Laura Kuljankić, 3. razred

Moja obiteljU mojoj obitelji smo mama i ja i djed i baka. Baba najviše radi. Ona kuha ručak. Ja pospremam svoju sobu.

 

Vanessa Ebert, 5. razred

Moja obiteljU mojoj obitelji smo mama, tata, jedan brat i ja. I dvije bake i jedan djed. U mojoj obitelji najviše radi mama. Pere suđe, kuha ručak, čisti i pere. Ja slažem krevet.

 
Franjo Gazibarić Gučanin, 2. razred

Moja obitelj


U mojoj obitelji smo mama, tata, brat i ja. Imam dvije bake i jednog djeda. U mojoj obitelji najviše posprema mama. Pere suđe, kuha ručak, čisti i pere. Ja joj ništa ne pomažem. Puno učim za školu i imam dobre ocjene.

 

Nikola Grgić, 2. razred

Moja obitelj


U mojoj obitelji smo mama, tata, jedna sestra i ja. Imam jednu baku i jednog djeda. U mojoj obitelji najviše radi mama. Ja joj pomažem. Slažem krevete.

 

Philip Everth, 2. razred

Moja obitelj

U mojoj obitelji smo mama, tata, moja sestra i ja. Imam i dvije bake i dva djeda.

U mojoj obitelji najviše radi mama. Pere suđe, kuha ručak, čisti i pere. Ja joj ne pomažem. Puno učim za školu i imam dobre ocjene.

 

Mia Lončar, 2. razred

Moja obitelj

U mojoj obitelji smo mama, tata, brat, dvije sestre i ja. Imam i dvije bake i dva djeda, ujka i ujnu i dvije rodice.
Moj tata najviše radi. On je cijeli dan u uredu. Moja mama radi po kući. Ja svojoj mami pomažem. A moj braco i moje seke samo igraju i-pod i nintendo.


To je moja obitelj.

 

 

Friday the 21st. Joomla 2.5 Templates Designed by Joomla Templates Free. || www.hrvatska-nastava-hamburg.de was created by Denis Kirić in 2012 ||